اخبار,پروژه 1399/11/22 - 10:28

نخستین واحد بخار نیروگاه سبلان این هفته افتتاح می‌شود

مجری طرح‌های نیروگاهی بیع متقابل شرکت برق حرارتی گفت:واحداول بخار نیروگاه سیکل‌ترکیبی سبلان به ظرفیت 160مگاوات توسط رئیس‌جمهور افتتاح میشود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت برق حرارتی،‌حمید سرداری در نشستی خبری با اعلام این مطلب افزود: در راستای افزایش تولید برق و پاسخگویی به رشد مصرف در منطقه و همچنین افزایش راندمان نیروگاه‌های گازی با تبدیل آن به سیکل‌ترکیبی، احداث واحدهای بخار نیروگاه سبلان اردبیل در قالب طرح‌های بیع‌متقابل در دستور کار قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه نخستین واحد بخار نیروگاه سبلان با سرمایه‌گذاری بالغ بر 140 میلیون یورو به بهره‌برداری خواهد رسید، گفت: این نیروگاه دارای 6 واحد گازی و سه واحد بخار است که با تکمیل بخش بخار نیروگاه، مجموع ظرفیت آن به یک هزار و 440 مگاوات خواهد رسید.
سرداری با تاکید بر اینکه مکانیزم بازگشت سرمایه احداث این واحدها از محل صرفه‌جویی سوخت خواهد بود، ادامه داد: در طرح‌های بیع‌متقابل سرمایه‌گذار اقدام به احداث نیروگاه و تبدیل واحدهای گازی موجود به سیکل‌ترکیبی کرده و پس از بهره‌برداری واحدهای بخار هزینه سرمایه‌گذاری در قالب سوخت صرفه‌جویی شده پرداخت می‌شود.
مجری طرح‌های نیروگاهی بیع متقابل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه احداث 46 واحد بخار از این روش در دستور کار قرار گرفته است، عنوان کرد: تاکنون فرایند ساخت 21 واحد بخار فعال شده و مقدمات ساخت 25 واحد دیگر نیز در حال آماده‌سازی است که در صورت افتتاح کامل این واحدها حدود هفت هزار و 500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده و سالانه 12 میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.
سرداری با بیان اینکه تاکنون 9 واحد بخار در قالب طرح‌های بیع‌متقابل احداث شده است، ادامه داد: در این واحدها بدون مصرف سوخت اضافه حدود 160 مگاوات به توان تولید برق نیروگاه افزوده می‌شود؛ از این رو با احداث هر واحد بخار سالانه 250 میلیون مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی می‌شود.
واحدهای بخار نیروگاه سبلان سال آینده تکمیل می‌شوند
ابراهیم صالحی، مدیرعامل شرکت سبلان برق امید نیز در این نشست خبری گفت: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته دومین واحد بخار این نیروگاه تابستان سال آینده و واحد سوم بخار آن نیز آبان‌ماه سال 1400 به بهره‌برداری خواهند رسید.
وی تاکید کرد:‌ افزایش تولید و پاسخگویی به رشد فزاینده بار در مرکز کشور به میزان 480 مگاوات، بالا بردن راندمان نیروگاه و افزایش آن به میزان 50 درصد، صرفه‌جویی در مصرف سوخت و دستیابی به صرفه‌جویی حداقل 799 میلیون مترمکعب در سال و کاهش آلایندگی محیط زیست از جمله اهداف راه‌اندازی واحدهای بخار این نیروگاه است.
مدیرعامل شرکت سبلان برق امید با اشاره به اینکه در مدت زمان ساخت این واحد سالانه 700 نفر به صورت مستقیم مشغول به فعالیت بوده‌اند، گفت:‌ با افتتاح این واحد برای یکصد نفر به صورت مستقیم و برای 300 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال‌زایی ایجاد خواهد شد.
صالحی با تاکید بر اینکه از سال 97 تا کنون بیش از سه میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه در نیروگاهداشته‌ایم، بیان کرد:در حال حاضر 70 درصد تجهزات اصلی و بزرگ این واحد بخار از جمله توربین، ژنراتور، بویلر، کندانسور، ترانس و پست ساخت داخل بوده و توسط متخصصان ایرانی ساخته شده است.مدیرعامل شرکت سبلان برق امید افزود:‌ در راستای کاهش استفاده از منابع آب زیرزمینی و حفظ اکوسیستم منطقه پروژه انتقال پساب شهری اردبیل به نیروگاه با پیشرفت 50 درصدی برای استفاده در مجموعه در حال اجرا است.
برچسب‌ها
خبرنگار:

رسول صادقی

پرونده ویژه

فصل تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور آغاز شد/ صرفه‌جویی 500 میلیون لیتر سوخت مصرفی با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
آمادگی نیروگاه‌های حرارتی برای عبور از فصل سرد
آغاز 115 هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی از ابتدای مهرماه
محدودیت تولید نیروگاه شهید مفتح برطرف شد/ افزایش 60 مگاواتی ظرفیت تولید واحد 2 نیروگاه
بومی‌سازی ۷۳ تجهیز راهبردی نیروگاهی کشور در یک سال گذشته/ تولید بیش از ۱۱ هزار قطعه استراتژیک با تکیه بر توان متخصصان داخلی
واحد یک نیروگاه تبریز تا پایان تیر وارد مدار می‌شود/ پیشرفت 99.3 درصدی تعمیرات نیروگاه‌های کشور
بازسازی ترانسفورماتور نیروگاه اصفهان در کمتر از ۲ ماه
100 هزار مگاوات از برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی پایان یافت

اخبار برگزیده

چند رسانه ای

ایران در جمع 10 کشور دارنده بیشترین ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی

ایران در جمع 10 کشور دارنده بیشترین ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی

افزایش 4 هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی برای تابستان سال آینده

افزایش 4 هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی برای تابستان سال آینده

تعمیرات اساسی و بهسازی ۲۰ ترانسفورماتور در تعمیرات نیروگاهی ایران

تعمیرات اساسی و بهسازی ۲۰ ترانسفورماتور در تعمیرات نیروگاهی ایران

نیروگاه‌های تهران سوخت مایع مصرف نمی‌کنند

نیروگاه‌های تهران سوخت مایع مصرف نمی‌کنند

تداوم تلاش متخصصان ایرانی در تعمیرات واحدهای نیروگاه شهیدرجایی

تداوم تلاش متخصصان ایرانی در تعمیرات واحدهای نیروگاه شهیدرجایی

تلاش خستگی‌ناپذیر متخصصان داخلی برای روشنایی ایران

تلاش خستگی‌ناپذیر متخصصان داخلی برای روشنایی ایران

آماده‌سازی نیروگاه مشهد برای تابستان ۱۴۰۵

آماده‌سازی نیروگاه مشهد برای تابستان ۱۴۰۵

نیمه دوم فصل تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی

نیمه دوم فصل تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی

شکست رکورد تولید برق 4 ساله نیروگاه نکا/ واحد گازی جدید طرح توسعه نیروگاه بهار 1405 وارد مدار می‌شود

شکست رکورد تولید برق 4 ساله نیروگاه نکا/ واحد گازی جدید طرح توسعه نیروگاه بهار 1405 وارد مدار می‌شود

بهره‌برداری از 643 مگاوات واحد بخار سیکل‌ترکیبی در نیمه دوم امسال/ 1.2 میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها صرفه‌جویی شد

بهره‌برداری از 643 مگاوات واحد بخار سیکل‌ترکیبی در نیمه دوم امسال/ 1.2 میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها صرفه‌جویی شد

ظرفیت نیروگاه‌های کشور به 99 هزار مگاوات رسید/ کاهش 11 درصدی انرژی از دست رفته نیروگاه‌های حرارتی در سال جاری

ظرفیت نیروگاه‌های کشور به 99 هزار مگاوات رسید/ کاهش 11 درصدی انرژی از دست رفته نیروگاه‌های حرارتی در سال جاری

تعمیرات واحد بخار نيروگاه نكا آغاز شد

تعمیرات واحد بخار نيروگاه نكا آغاز شد